Borgh

Borgh – Wie zijn wij

Missie

Ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve bevestigingstechnieken voor de professionele eindgebruikers die in de bouw werkzaam zijn.

 

Visie

In een wereld waar arbeidskrachten in de bouw schaars wordt, richt Borgh zich op innovatieve gebruiksvriendelijke bevestigingstechnieken voor de professionele markt. Een combinatie van innovatie en persoonlijke verkoop om nieuwe ontwikkelingen uit te leggen aan de eindgebruikers. Daar waar Borgh geen vestigingen heeft de markt laten vertegenwoordigen door een professionele reseller, die de Borgh lijn als meerwaarde erkent.

 

Geschiedenis

Vanaf de oprichting in 1978 richt Borgh zich op het in de markt brengen van vernieuwingen op het gebied van de bevestigingsmaterialen en technieken.

Wij geloven in de directe benadering van onze klanten om deze te voorzien en te adviseren van deugdelijke oplossingen.

Wij hebben Almere gekozen als vestigingslocatie van het hoofdkantoor vanwege de centrale ligging, het zogenaamde “nieuwe land”,ontstaan door het inpolderen van de Zuiderzee. Dit nieuwe land is ontstaan door het “out of the box” denken van de toenmalige beleidsmakers. Een gedachte die bij Borgh nog steeds in haar genen zit.

Nadat Borgh in Almere zich goed en wel gevestigd heeft wordt in 1980 Borgh NV in België opgericht, waar met dezelfde filosofie de markt bewerkt wordt.

Door de enorme groei in beide landen is het magazijn te klein geworden en wordt er in 1993 een groter magazijn betrokken met een nieuw kantoorgebouw. Deze locatie heeft ook de mogelijkheid voor verdere uitbreiding.

Borgh wordt steeds bekender in de professionele markt in Europa.

In 2005 barst ook dit magazijn uit haar voegen en in 2006 wordt gestart met de aanbouw van het magazijn wat een verdubbeling van de capaciteit oplevert. Begin 2007 wordt het nieuwe grotere magazijn in gebruik genomen.

In 2008 ontwikkelt Borgh diverse oplossingen voor passief bouwen. Dit blijkt meteen een schot in de roos te zijn.

Vanaf dat moment volgt de ene innovatie de andere in rap tempo op. Op het moment dat de crisis in de bouw in volle gang is, beleeft Borgh haar beste jaar tot dan toe!

Op dat moment heeft Borgh diverse vestigingen in Europa en is dan ook leidend in innovatieve oplossingen.

Deze enorme bekendheid en interessante technieken zorgt ervoor dat nieuwe markten zich aandienen zoals in Zuid-Amerika waar men ook overtuigd aan de slag gaat met de innovatieve technieken van Borgh.