AllTrec / FPS-Electric

Het idee ontstond in 2016 bij Frank van de Staak die destijds werkzaam was als R&D engineer in de automotive branche. “Het viel me op dat in de auto-industrie een enorme shift naar elektrisch aangedreven voertuigen plaatsvond en dat de tuin- en landbouwbranche hierin achter bleef. 

Ik zag kansen in de branche waar ik van kleins af aan een enorme passie voor heb. Met mijn kennis en de destijds al beschikbare technieken moest ik hier iets mee doen. Geïnspireerd en met een gezonde aantrekkingskracht naar groene duurzame techniek was het begin van AllTrec werktuigdragers en maaidekken. 

Na veel onderzoek, ontwikkeling en de nodige uurtjes sleutelen, was halverwege 2018 het eerste prototype gereed om te testen. Dit was ook de periode dat ik ben gaan samenwerken met een gevestigde naam in het wereldje. Bert van Loon, eigenaar van ‘van Loon Groentechniek’ en ‘Weedcontrol B.V.’ geloofde in mijn idee en was bereid erin te investeren. Dit was het officiële begin van FPS-Electric BV, de producent van Alltrec elektrische werktuigdragers en maaidekken.” 

Begin 2019 zijn de eerste machines verkocht en binnen een jaar tijd werd er met ruim 20 Alltrec werktuigdragers gewerkt door heel Nederland. Deels voor het onkruidbeheer en deels voor het grasmaaien. We staan nu in de startblokken om Alltrec aan de rest van Europa te introduceren en wie weet waar nog meer.